Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asus M2N-E
#1
Asus M2N-E
Bios ver. 1701
Asus M2N-E 1701 BIOS

May i ask, it's possible to put in a newest Phenom II microcode from another bios?

Thank.
quote
#2
please post the bios containing the correct microcode

also , ive never actually tried things with the microcode but im willing to give it a go Big Grin

[Image: adminsig.jpg]

I will not be held responsible for anything that may go wrong with your BIOS, and by downloading a modded bios you are held responsible for what you choose to do with it. Big Grin


Looking for a whitelist disabled HP bios?
www find
quote
#3
(06-21-2009, 05:30 PM)Administrator Wrote: please post the bios containing the correct microcode

Please try extract from this:

ASrock ALiveNF5-VSTA R2.0 or ALiveNF5-VSTA

I see, ASrock update not only microcode. What is AGESA code? (for Phenom 1?)

Thanx!

PS: 1701 m2n-e bios is able to disable TLB, so maybe not need to update AGESA code.
quote
#4
Sorry , No Lukc Im afraid Sad

[Image: adminsig.jpg]

I will not be held responsible for anything that may go wrong with your BIOS, and by downloading a modded bios you are held responsible for what you choose to do with it. Big Grin


Looking for a whitelist disabled HP bios?
www find
quote
#5
(06-23-2009, 03:30 AM)1234s282 Wrote: Sorry , No Lukc Im afraid Sad

Perhaps you can extract the microcode and AGESA code either from the new beta bios for the Asus M2N32-SLI Deluxe:
http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/sock...e/2208.zip

It should be way more similiar to the bios for the M2N-E.
Thank you in advance! Would be really great! Heart
find
quote
#6
Are you sure that the sockets are the same, wattage, etc.

TheWiz
www find
quote
#7
(08-01-2009, 09:47 AM)TheWiz Wrote: Are you sure that the sockets are the same, wattage, etc.

TheWiz

Yes, both sockets are AM2 - but only the M2N32-SLI recognizes the new Phenom II X4 940BE with the bios version 2008. The M2N32-SLI uses the nForce 590 SLI chipset and the M2N-E uses the nForce 570 Ultra.
Both mainboards work (start) with the new 940 BE but only the M2N32-SLI regonizes it correctly - the M2N-E shows "unknown model" at boot screen.

I'm not sure if the microcode and / or the agesa-code have to be exchanged to recognize the cpu correctly. The agesa-code can be extracted and replaced with the Award Bios Editor - but I dont know if it works that way. Huh
find
quote
#8
Does it boot to windows. If so, have you checked your cpu-z readouts.
www find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in