Bios Mods -The Best BIOS Update and Modification Source

Full Version: [Solved]PEGATRON APP80-NI (Alberta-U) AMD ATHLON II X4 615E SUPPORT REQUEST
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
DEAR BIOS MOD TEAM,

I have a HP Omni 100-5038cn AIO computer and the orginal CPU is an Athlon II X2 250u (PLZ see attachment)

[attachment=11138]

and I wish to upgrade the CPU to AMD ATHLON II X4 615E(PLZ see attachment), while i replaced the CPU and pressed the power button, after the HP welcome screen the following information displayed "UNSUPPORTED CPU INSTALLED, PC WILL AUTOMATICALLY POWER DOWN IN A FEW SECONDS"
[attachment=11139]

I have no ideal how to update AMD AGESA into an AMI bios.

please help to modify the BIOS, 

Requirements for request:

-bios link

1.from HP website http://h30318.www3.hp.com/pub/softlib/so...p52397.exe
2.from the PC [attachment=11140](used AFUWIN.exe)

-whats happens: It doesn't boot / it shows an error B/W ( "UNSUPPORTED CPU INSTALLED, PC WILL AUTOMATICALLY POWER DOWN IN A FEW SECONDS")

-screenshot from aida64>motherboard>cpuid
HP web told the MOBO is PEGATRON APP80-NI (Alberta-U) 
http://support.hp.com/doc-images/597/c02558632.jpg

-CPU spec code
AMD Athlon II (AD615EHDK42GM)

please let me know if you needs more information.

many thanks

jeff

regards
Make & post a foto of the screen with error.
(09-19-2016, 04:11 AM)DeathBringer Wrote: [ -> ]Make & post a foto of the screen with error.

I borrowed foto form web and it looks exactly the same.

HP BOOT screen
[attachment=11141]
ERROR screen
[attachment=11142]

thank you for your time.
Your case looks like this one.
Try to flash my mod.
If new CPU boots than make & post a screenshot of regedit with expanded key HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0
A new screenshot of CPU-Z is needed too.
Warning: DDR3-1066 (not 1333) is strongly recommended!
Dear DeathBringer,

thank you for your prompt reply.
(09-19-2016, 09:01 AM)DeathBringer Wrote: [ -> ]Your case looks like this one.
Try to flash my mod.
If new CPU boots than make & post a screenshot of regedit with expanded key HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0
A new screenshot of CPU-Z is needed too.
Warning: DDR3-1066 (not 1333) is strongly recommended!

Dear DeathBringer,
thank you for your prompt reply. Big Grin 
then i could give a try Tongue .

thank you
(09-19-2016, 07:47 PM)supermax Wrote: [ -> ]
(09-19-2016, 09:01 AM)DeathBringer Wrote: [ -> ]Your case looks like this one.
Try to flash my mod.
If new CPU boots than make & post a screenshot of regedit with expanded key HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0
A new screenshot of CPU-Z is needed too.
Warning: DDR3-1066 (not 1333) is strongly recommended!

Dear DeathBringer,
thank you for your prompt reply. Big Grin 
then i could give a try Tongue .

thank you

Dear DearthBirnger,

you are just one of the most amazing person.

while, Now! i am just using the AMD ATHLON II X4 615E wiriting to you.

kindly find the attaced screenshot for REGEDIT and CPU-Z.

thank you again.

regards
[attachment=11213][attachment=11214]
Nice news!
Add "[Solved]" to this topic's header by editing first post.
And please post new topic in Confirmed CPU Support Upgrades with attached BIOS mod.
(10-01-2016, 03:31 AM)DeathBringer Wrote: [ -> ]Nice news!
Add "[Solved]" to this topic's header by editing first post.
And please post new topic in Confirmed CPU Support Upgrades with attached BIOS mod.

Dear DB,


I found a problem for the New Bios, Windows7 ultimate 64Bit, can not be wake up once went sleep.

what i already did are :
1. formate the driver and installed fresh new windows.
2. took off the COMS battrey for 5mintues and pressed the power botton for serval times, nothing changed.

The fans and screen are stopped during sleep, once i move the mouse&keyboard the fan is actived but screen is not maintain off(no back lights).

after the SLEEP what I have to do is hold the power button till it goes off, and repress the power button again, however system is resumed from hibernation(very slow) but not a normal boot up process.

what I am doing now is change the setting to keep the system wake.

Just want to feedback the issue, please try to help if you have time.

reagrds
Did you installed all updates from Microsoft Update?
Did you tried to disable Hybrid Sleep?
With old CPU the same problem?
P.S. What DIMMs you have?