Bios Mods -The Best BIOS Update and Modification Source

Full Version: CPU BIOS Mod Request - MSI MS-163K - Q9000
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Howdy,

According to MSI's website, the Q9000 quad core is a qualified component for the MS-163K. I'm not getting POST so I'm assuming MSI's website is in error.

I'm aware there may be a power issue rather than BIOS issue b/c it is 45W. I wouldn't have gotten the CPU though if it weren't listed as QC.

So I'm requesting a BIOS mod as a last ditch effort before I sell the CPU on eBay and get a faster dual core. I do music recording (the program I use supports multithreading) which is why I wanted to try the quad over a faster dual core.

Original BIOS: http://www.msi.com/product/nb/VR603.html#/?div=Download

Potential donor BIOS: http://www.msi.com/product/nb/GT725.html#/?div=BIOS

I tried loading the RW everything report but the board wouldn't let me. Sad

thanks!!



I just finish updating the cpu microcode for your bios. Here is the link to the modded bios.
http://www.mediafire.com/?vsadhfj84zds3fr

When I was looking at your bios I found a microcode Identical to the microcode for the q9000, but decided to leave it since it did not affect Newly implemented microcode
(02-09-2012, 03:34 PM)dellon122 Wrote: [ -> ]I just finish updating the cpu microcode for your bios. Here is the link to the modded bios.
http://www.mediafire.com/?vsadhfj84zds3fr

When I was looking at your bios I found a microcode Identical to the microcode for the q9000, but decided to leave it since it did not affect Newly implemented microcode

Thanks so much! Good news is I successfully flashed the BIOS and it runs fine. Bad news is I still don't have POST with the Q9000. I'm thinking now that maybe it is a bad CPU, especially if you saw Q9000 microcode in the old BIOS. It was a "manufacturer's refurb" on eBay so I'll see if I can return it as DOA.

Thanks for trying though. I really appreciate it!

Hello! Hate to wake a dead post, but I have this same laptop. I'm not particularly interested in quad support but I am interested in if there are any hidden features that can be activated. What is showing is VERY basic information. Looks like the most I can do in it now is change the boot order. I would love to be able to change voltage and clock settings and anything else i can play with. Just nosy like that. Smile
(02-09-2012, 03:34 PM)dellon122 Wrote: [ -> ]I just finish updating the cpu microcode for your bios. Here is the link to the modded bios.
http://www.mediafire.com/?vsadhfj84zds3fr

When I was looking at your bios I found a microcode Identical to the microcode for the q9000, but decided to leave it since it did not affect Newly implemented microcode
-------------------------------------------------------------
Hello, I have laptop computer: roma 3001 with t3100 cpu. I recently bought q9000 CPU and tried installing it into my laptop but failed to boot my system. The laptop does not boot at all and I have black screen and continuum of sleep mode powers up again again and again in this endless black screen

my bios is: Advent Roma Phoenix 1.06AD, Chipset GL40

I was wondering if you could help me to run q9000 processor. I hope I will not cause you inconvenience but it seems you the only person who understands how to solve this.

Please help me
(08-01-2015, 01:08 PM)turbo mode Wrote: [ -> ]my bios is: Advent Roma Phoenix 1.06AD, Chipset GL40

I was wondering if you could help me to run q9000 processor.
Mobile Intel GL40 Express Chipset supports FSB equal to 667 and 800 Mhz only. Intel Core 2 Duo Processor T9500 is the best for this chipset.
So you can't start Intel Core 2 Quad Processor Q9000 on your laptop.
P.S. I can't find BIOS for your laptop to download.