Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abit A-N78HD Bios mod for CPU support
#1
I have an Abit A-N78HD and have installed an AMD X2 7850 Kuma processor upgrade. The Bios frequently hangs with only one processor detected. I've verified the CPU is good and would like to know if anyone could mod the current bios from Abit to support newer processors. Abit closed the doors on the MB side and dont have any current updates. This board should be able to work with any AM2 or AM2+ processor. Any help would be greatly appreciated.

m717a_13.bin is the latest Bios version available on the Abit site.


Attached Files
.zip   m717a13.zip (Size: 430.26 KB / Downloads: 21)
find
#2
Pick out a board, any board, that has the proccessor support you want and I'll insert it into your MOBO.

TheWiz
www find
#3
The ASUS M3N78-VM uses the same chipset and lists support for the X2 7850. I'm attaching the Bios for that board that has the required CPU support. Thank you very much for you help with this.








(10-27-2009, 07:44 AM)TheWiz Wrote: Pick out a board, any board, that has the proccessor support you want and I'll insert it into your MOBO.

TheWiz


Attached Files
.zip   M3N78-VM-1309.zip (Size: 671.39 KB / Downloads: 2)
find
#4
No problem. I will need a day or two to do this as I am quite busy with my academic endeavors today, but I will try my best to get it done quickly.

Thanks,
TheWiz
www find
#5
Okay, two things. First off I noticed teh board supports Phenoms, so it is confusing as to why it would hang. More importantly, the bios you gave me to update the bios code is an ami bios, and it be safer to stick with an award bios that has the proccesor support you want.

Thanks,
TheWiz
www find
#6
I agree. The reason it was brought into question was that my system was hanging up durring the CPU detection stage before the windows logo would appear(Showed 1 instead of 2 CPU's). I would think the instructions for this core should be very similar to the X3 and X4 Phenoms. A new development occured this week which may have corrected the issue but time will tell as the hang up has been an intermittant occurance. The system was plugged into a UPS battery backup which failed durring a power outage on Wednesday. I believe the power comming from that component wasnt clean as the system hasnt locked up durring the boot process once since its plugged directly into a surge protector. I had tried just about everything and was ready to replace the board if the Bios update didnt work but the power outage may have saved the day! Also I was having intermittant USB HDD detection issues at startup and that has also cleared after taking the system off the failed UPS. It a very strange issue but a wake up call to me that sometimes battery backups can cause some flakey behavior. I appreciate you working on the Bios mod but for now I think this may have cleared. I will post if anything changes.


(10-30-2009, 10:27 PM)TheWiz Wrote: Okay, two things. First off I noticed teh board supports Phenoms, so it is confusing as to why it would hang. More importantly, the bios you gave me to update the bios code is an ami bios, and it be safer to stick with an award bios that has the proccesor support you want.

Thanks,
TheWiz
find
#7
Wow, nice call! If you need anymore assistance please do not hesitate.

Thanks,
TheWiz
www find


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in