Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
Where do you prefer to live?
Last Post: Lakshmiplayablo
Today 01:31 AM
» Replies: 8
» Views: 7755
HP Spectre X360 BIOS Corruption
Last Post: managerharry
Yesterday 11:40 PM
» Replies: 1
» Views: 59
[REQUEST] Lenovo G580 (5ECNxxWW) Whiteli...
Last Post: hall9
Yesterday 10:23 PM
» Replies: 2090
» Views: 492238
[REQUEST]AfterShock APEX 15 LITE AMI Bio...
Last Post: genius239
Yesterday 07:52 PM
» Replies: 8
» Views: 378
Pegatron M2N68-LA/HP Ivy8-GL6: CPU Upgra...
Last Post: erpster9e
Yesterday 06:26 PM
» Replies: 41
» Views: 17311
[REQUEST] HP Envy 17 3D 1.gen Bios: F.1D
Last Post: brabus86
Yesterday 11:54 AM
» Replies: 13
» Views: 964
[REQUEST] BIOS Unlock for Gigabyte Aero ...
Last Post: SampleX
Yesterday 09:10 AM
» Replies: 0
» Views: 76
[REQUEST] Bios Unlock Gigabyte AERO 15 K...
Last Post: NYCgrimesolver
Yesterday 02:29 AM
» Replies: 4
» Views: 545
[REQUEST] Lenovo G500 (78CNxxWW) Whiteli...
Last Post: Manoeler
07-05-2022 11:38 PM
» Replies: 1259
» Views: 234914
[Request] Thinkpad E14 - Unlock DVMT set...
Last Post: ly4dsg
07-05-2022 10:06 PM
» Replies: 0
» Views: 102
HP victus F11 advanced controler
Last Post: Postovali
07-05-2022 10:02 PM
» Replies: 0
» Views: 81
Microcode Update on Elitedesk 800 G1
Last Post: DeathBringer
07-05-2022 11:37 AM
» Replies: 27
» Views: 7718
[REQUEST] Asus B85M-G NVME support
Last Post: peperitz@hotmail.com
07-05-2022 02:48 AM
» Replies: 2
» Views: 4043
[Request] Zotac Magnus One AMI Bios unlo...
Last Post: genius239
07-04-2022 09:07 PM
» Replies: 58
» Views: 7167
[REQUEST] Asus P5BV-C BIOS unlocking
Last Post: Jackorsomething
07-04-2022 08:41 PM
» Replies: 0
» Views: 163
[REQUEST] Dell Optiplex 3010 BIOS Unlock
Last Post: zantetsuken
07-04-2022 02:44 PM
» Replies: 11
» Views: 1964
HP Probook 4510s [WHITELIST REQUEST]
Last Post: tequissx
07-04-2022 11:38 AM
» Replies: 4
» Views: 5557
HP ProDesk 600 G4 support for 9th gen CP...
Last Post: DeathBringer
07-04-2022 11:37 AM
» Replies: 1
» Views: 203
[REQUEST] Acer Aspire E1-431 BIOS Unlock
Last Post: absorbios
07-04-2022 11:12 AM
» Replies: 10
» Views: 10267
[REQUEST] Lenovo IdeaPad U330, U430 & U5...
Last Post: Dudu2002
07-04-2022 07:10 AM
» Replies: 469
» Views: 98923

Asus P5Q Deluxe EFI
#1
Hey peeps,

I have just found MMTool 4.50.0.23 which as I'm sure most of you know is capable of opening efi rom files.

I am a complete newb, and I am scarred to start replacing stuff myself in the rom. I was wondering if anyone else with some experiance is now able to add a new option rom to the efi beta that asus released a million years ago.

Hopefully if 10.6 or higher could be added then we would be able to boot from drives >2tb because of course this is a efi bios.

I have succesfully opened the efi 0221 rom but i really dont know what I'm doing and even if i managed to replace the option rom, I am unsure about how to flash it, plus i can't seem to find the LEGBK.exe tool anywhere. But maybe you don't have to use that anymore ? I really don't know.

I found the new MMTool at the website below.

website here (clicky)

I look forward to hearing from someone even if it is just to tell me that its impossible.

Cheers Rob


.rom   P5Q-ASUS-DELUXE-EFI-0221.ROM (Size: 2 MB / Downloads: 198)
find
quote
#2
Try These and see which one works for that MB:
ASUS_P5Q_Deluxe_0221_IR10.1.0.1008_OROM_MOD.rar
http://www.sendspace.com/file/m3alj6

ASUS_P5Q_Deluxe_0221_IR11.0.0.1339_OROM_MOD.rar
http://www.sendspace.com/file/ph04n4
find
quote
#3
Nice 1 thanks DMAN999.

I've managed to do it myself now though. Sorry I didn't post it here sooner and if I wasted your time, but it might be usefull to someone else I guess.

I had never done anything to a bios before but after a few days on google, and forums reading unimaginable amounts of information, I have managed to add a new option rom (11.5.0.1111) and also added a asus 2.1 slic.

Everything seems to be working ok including booting from a 3.6tb raid 0 array.

The only problems are what was there already, which was windows only displaying 7gb of my 8gb ram useable, and a couple of other minor things. Maybe someone knows a fix for these problems like replacing the memory table etc.

At the moment this is still beyond me but who knows in a few days I might figure it out.

If anyone wants this bios let me know.
find
quote
#4
Id would like it, the most up to date version you have. Thanks!

(02-19-2012, 04:36 PM)treboR2Robert Wrote: Nice 1 thanks DMAN999.

I've managed to do it myself now though. Sorry I didn't post it here sooner and if I wasted your time, but it might be usefull to someone else I guess.

I had never done anything to a bios before but after a few days on google, and forums reading unimaginable amounts of information, I have managed to add a new option rom (11.5.0.1111) and also added a asus 2.1 slic.

Everything seems to be working ok including booting from a 3.6tb raid 0 array.

The only problems are what was there already, which was windows only displaying 7gb of my 8gb ram useable, and a couple of other minor things. Maybe someone knows a fix for these problems like replacing the memory table etc.

At the moment this is still beyond me but who knows in a few days I might figure it out.

If anyone wants this bios let me know.
find
quote
#5
I would like it too please!

(07-12-2012, 01:27 AM)sweeper240 Wrote: Id would like it, the most up to date version you have. Thanks!

(02-19-2012, 04:36 PM)treboR2Robert Wrote: Nice 1 thanks DMAN999.

I've managed to do it myself now though. Sorry I didn't post it here sooner and if I wasted your time, but it might be usefull to someone else I guess.

I had never done anything to a bios before but after a few days on google, and forums reading unimaginable amounts of information, I have managed to add a new option rom (11.5.0.1111) and also added a asus 2.1 slic.

Everything seems to be working ok including booting from a 3.6tb raid 0 array.

The only problems are what was there already, which was windows only displaying 7gb of my 8gb ram useable, and a couple of other minor things. Maybe someone knows a fix for these problems like replacing the memory table etc.

At the moment this is still beyond me but who knows in a few days I might figure it out.

If anyone wants this bios let me know.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)