Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[solved] enabled AHCI on Asus P5K
#51
Will break integrated ethernet if i remember well

BIOS REPOSITORY.Please consider donating (me or forum) if you like my work.
Please remember to come back and leave feedback. I hate leech and disappear thing.

Nice day.
Camilo.
find
quote
#52
(12-22-2011, 09:11 AM)camiloml Wrote: http://bios-mods.com/BIOS/AMI/ACHI%20mod...1ahciA.rar

Try now.

This works for me. Thank you so much, camiloml. Smile
find
quote
#53
it worked for me, tnx!
find
quote
#54
Can I update this modded version through BIOS update tool? Or do I need to update with AFUDOS? Thanks.
find
quote
#55
First, thanks for you work. This bios work good for my seagate 1.5tb, but I have problem with my ssd samsung ssd 830 series, it freez at autodetection AHCI port Sad
any ideas
find
quote
#56
(11-19-2012, 02:47 PM)hrulik Wrote: First, thanks for you work. This bios work good for my seagate 1.5tb, but I have problem with my ssd samsung ssd 830 series, it freez at autodetection AHCI port Sad
any ideas

i've got the same problem...
find
quote
#57
(12-22-2011, 09:11 AM)camiloml Wrote: http://bios-mods.com/BIOS/AMI/ACHI%20mod...1ahciA.rar

We have 2 variants of 1201 bios from camiloml. This and there:
http://www.bios-mods.com/forum/Thread-so...os-for-SSD
Have no idea wich is better, the difference is 11 bytes and 2nd is more recent by date.
find
quote
#58
hello,
news on this forum and on this old post.
I have the same problem of ahci on P5K. I tried P5Kr bios, it is ok but very slow on post. I have try to change for the two moded bios 1201 ahci find on this forum but afudos message is "unable to open rom file". Afudos is 211 version.
Have you an idea ?
Thanks in advance for your help and sorry for my bad english.Sad
find
quote
#59
(11-22-2011, 07:43 AM)camiloml Wrote: Sorry for late reply.

Test this one Wink

http://bios-mods.com/BIOS/AMI/ACHI%20mod...01ahci.rar

Hi, I just installed a brand new SSD on my son computer yesterday and used your ahci modified bios.

Works like a charm, thank you so much camiloml Big Grin
find
quote
#60
Hello guys,
I know that the topic an old, but I still use the ASUS P5K MB. A few days ago I bought and installed the Samsung SSD 850 PRO 512GB. I wanted to turn on AHCI mode, but there I encountered a problem - in BIOS for SATA ports I have only IDE mode.

[Image: P5K-BIOSAHCI-2.jpg]

So I tried camiloml modified BIOS. In fact I had to mod his BIOS because I installed Xeon E5450 CPU, but there are, in fact, only add microcodes so BIOS could correctly identify the Xeon. It all was fine. However, when I'm on SATA-1 connected SSD, and to SATA-3 connected 1TB HDD WD1002FAEX, there was a problem. Although I'm in the BIOS set SATA ports to AHCI

[Image: modSATAconfig.jpg]

BIOS nothing is detected on any port

[Image: AHCIsettings.jpg]

I thought it was because it happened right after flashing the BIOS. I saved settings and started the boot. Unfortunately not moved away from startup screen.

[Image: BIOSPOS.jpg]

SSD is detected as an IDE although is set as AHCI, and couldn't detect HDD and not continued on booting, until I disconnected HDD from SATA-3 slot. Is there a way to specifically configure SATA slots, or at least in pairs SATA-1 and 2 (AHCI) and SATA-3 and 4 (IDE)?


Attached Files
.rar   p5k-1201mxeon.rar (Size: 600.77 KB / Downloads: 38)
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in