Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
[REQUEST] Dell Venue 111 7130 vPro
Last Post: twinsen23
Today 04:22 AM
» Replies: 0
» Views: 9
[REQUEST] HP Erica6 AMI bios 8906 vF.03
Last Post: RussianJesus
Today 02:51 AM
» Replies: 9
» Views: 543
CLEVO BIOS Mods
Last Post: pitu20012
Today 02:50 AM
» Replies: 213
» Views: 376638
[REQUEST] Lenovo IdeaPad Z480 & Z580 (5F...
Last Post: iphonenexus
Today 02:32 AM
» Replies: 543
» Views: 103163
[REQUEST] Lenovo Z50-70 & Z40-70 (9BCNxx...
Last Post: Dudu2002
Today 02:09 AM
» Replies: 757
» Views: 118944
[Request] Alienware 17 R2 bios unlock
Last Post: feluchi
Today 01:32 AM
» Replies: 113
» Views: 23012
[REQUEST] Lenovo ThinkPad Edge E320 (8NE...
Last Post: Immer.dasselbe
Yesterday 03:06 PM
» Replies: 79
» Views: 17916
[REQUEST] Lenovo Thinkpad T430u (H6ETxxW...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 03:00 PM
» Replies: 19
» Views: 5264
[REQUEST] Lenovo Ideapad S145-IWL - Remo...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 02:31 PM
» Replies: 3
» Views: 99
[REQUEST] Lenovo G580 (5ECNxxWW) Whiteli...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 01:03 PM
» Replies: 1979
» Views: 365106
[REQUEST] Lenovo T440(S) (GJETxxWW) Whit...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 12:08 PM
» Replies: 507
» Views: 102795
[REQUEST] Lenovo G510 (79CNxxWW) Whiteli...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 12:05 PM
» Replies: 604
» Views: 111953
Fujitsu Celsius R930 (D3118-A2) unlocked...
Last Post: qix67
Yesterday 10:42 AM
» Replies: 20
» Views: 3830
I need a moded Bios
Last Post: Alone A.I.
Yesterday 10:00 AM
» Replies: 4
» Views: 144
[REQUEST] Lenovo 110-15ISK onboard memor...
Last Post: kurtspirit
Yesterday 06:51 AM
» Replies: 0
» Views: 49
[Request] ASUS ROG GL553VW BIOS Unlock
Last Post: genius239
Yesterday 04:54 AM
» Replies: 5
» Views: 191
[REQUEST] Asus TUF Dash F15 BIOS Unlock ...
Last Post: Kay123
Yesterday 02:31 AM
» Replies: 11
» Views: 2971
server board ID
Last Post: bobot
09-21-2021 09:43 PM
» Replies: 0
» Views: 92
[REQUEST] Lenovo ThinkCentre M73 Tiny (F...
Last Post: afhpwnd
09-21-2021 03:18 PM
» Replies: 44
» Views: 21017
Dell XPS 15 9550 bios password help!!!
Last Post: DeathBringer
09-21-2021 01:48 PM
» Replies: 5
» Views: 196

BIOS unlock request for Acer Aspire 5100 v.3.13
#11
There is no options for cpu in this bios , the only hidden tab was the ADVANCED tab which got the advanced chipset sub-menu .
You can search for the options in the original bios.rom file and see if there any other options you need but i guess these was the most important ones .

Thanks for confirming,



Moved to unlocked /mod


"Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up." Smile
find
quote
#12
(01-05-2012, 11:52 AM)AHMED HOSSAM Wrote: Here is the unlocked bios with the advanced Tab unlocked an all options inside it :-



for the SW MEM REMAP feature its enabled by default and i`m sorry as i unlocked the bios before reading your reply ....... let me knew if you want to disable it or you want to have it as an option to control sothat i modify the modified bios again Smile
try it and i`m waiting your reply .

It flashed with no problems on my 5100 too...
I just wanted to have the option of the memory remap to ENABLE it...
as it now is enabled, it is as i wanted...
I guess the Virtualization Technology is also enabled?

My laptop just became that much more valuable for me now Smile
find
quote
#13
Hi, is any options in this mod which can disable the SMART? Any idea how i can disable the SMART options?
find
quote
#14
(01-24-2012, 09:26 PM)happyboy Wrote: Hi, is any options in this mod which can disable the SMART? Any idea how i can disable the SMART options?

Why would you like to disable the S.M.A.R.T function???
thats the function that gives you more information about the hard drive status.... heath monitoring and so on...

I myself haven't seen any performance increase by turning this feature off....
find
quote
#15
I know i cant get any performance....I have a disk failure (more than 1 year), and every time i turn on the computer i have to press F1 (something B8 end to end failure), i know i have to replace the hdd, but for the moment is still working; i use that computer only for skype, so is not a big problem if i lose the data from that hdd. I would like to use that computer remotly but with that failure....i cant, so that s way i want to disable the function.
find
quote
#16
so....i think no chance to disable that function..
find
quote
#17
(01-25-2012, 09:49 AM)happyboy Wrote: I know i cant get any performance....I have a disk failure (more than 1 year), and every time i turn on the computer i have to press F1 (something B8 end to end failure), i know i have to replace the hdd, but for the moment is still working; i use that computer only for skype, so is not a big problem if i lose the data from that hdd. I would like to use that computer remotly but with that failure....i cant, so that s way i want to disable the function.

Another idea to get around the smart function is to get a usb cabinet and put your hd in that and run it from usb...
I have never seen anything in bios about smart on a usb drive Cool
find
quote
#18
thanks, good idea, i tried a lot of things, smartmontools can t disable that, seatools said the hdd it s ok, and the last option was to disable from the bios...i know and i had a computer with that option in bios, that s way i asked for...
find
quote
#19
Hi:

I'm new in this forum and I got here becuase I'm looking for a mod BIOS for the Acer 5100. I read the post and I also tested the BIOS provided and I got the "Advanced" tab also but no option to enable Virtualization. I would appreciate your help please.

(01-05-2012, 04:14 PM)Szilla Wrote: Okay, I tried it. The "Advanced Chipset Control" did show up, but neither of the Processor options I was looking for were in there.

Thanks for trying.


Jeff
find
quote
#20
Hi, I try this version of BIOS supposing that then SATA options (IDE/AHCI) will be available, but I still can't find that option. Does it mean my chipset doesn't supports AHCI at all?
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)