Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Request] AMIBIOS unlock for Asus K43sv and X550ze mPCIE hotplugging
#1
I'm trying to unlock these bios for hotplugging of Nvidia GTX 10xx for eGPU setup for Asus K43sv and Asus X550ze. I  tried editing this using AMIBCP (http://voltground.com/haven/threads/102/) but BIOS seems to revert to its original configuration (hotplugging disabled). But there is a need to unlock the chipset which I am now stuck. Am I in the right track?

 The original BIOS files are attached in the links below.

Many, many thanks in advance!


Cheers,

R


https://drive.google.com/open?id=0BwfsOG...mhfM2M0TXM
https://drive.google.com/open?id=0BwfsOG...nA5QWx0ck0
find
quote
#2
(07-04-2017, 09:27 PM)rct114 Wrote: I'm trying to unlock these bios for hotplugging of Nvidia GTX 10xx for eGPU setup for Asus K43sv and Asus X550ze. I  tried editing this using AMIBCP (http://voltground.com/haven/threads/102/) but BIOS seems to revert to its original configuration (hotplugging disabled). But there is a need to unlock the chipset which I am now stuck. Am I in the right track?

 The original BIOS files are attached in the links below.

Many, many thanks in advance!


Cheers,

R


https://drive.google.com/open?id=0BwfsOG...mhfM2M0TXM
https://drive.google.com/open?id=0BwfsOG...nA5QWx0ck0
Hi
Asus K43sv
Your mod bios done.
https://www.sendspace.com/file/tfio76
find
quote
#3
Great! Thanks for this! I will try this bios for the setup.
find
quote
#4
How did you unlock the chipset features? Was it through hex edit or it can be done through AMIBCP?

Thanks a ton!

R
find
quote
#5
(07-05-2017, 01:33 PM)rct114 Wrote: How did you unlock the chipset features? Was it through hex edit or it can be done through AMIBCP?

Thanks a ton!

R

Hex edit.
find
quote
#6
Oh I see... Anyways the eGPU setup failed. GPU cannot be detected even though hot plugging is now enabled. Tried this on GDC Beast 8.4d with GT 1030. Maybe I should try Pe4C instead with GTX9xx series instead.
find
quote
#7
Smile 
(07-06-2017, 11:24 AM)rct114 Wrote: Oh I see... Anyways the eGPU setup failed. GPU cannot be detected even though hot plugging is now enabled. Tried this on GDC Beast 8.4d with GT 1030. Maybe I should try Pe4C instead with GTX9xx series instead.

UPDATE: It seems I got a defective EXP GDC Beast. Replaced the GPU adapter with a new one. My GT1030 is finally detected in Windows! Waiting for my GTX1080 in the meantime.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in