Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Request on Compaq CQ60 210US Bios unlock ( unlocked bios in post num. 13 )
#21
What is to be cheked in te flashtool? The modded bios is just havf the size of the original bios, is the mod the complete bios?
find
quote
#22
I figured it out, And have sucsessful flashed my bios.. but When i use AHCI or raid mode my bios hangs..
find
quote
#23
The bios hasn't got any raid or ahci module to make this option work .
It will make the notebook unbootable till you remove cmos battery to restore defaults .


"Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up." Smile
find
quote
#24
(09-07-2011, 02:07 PM)AHMED HOSSAM Wrote: The bios hasn't got any raid or ahci module to make this option work .
It will make the notebook unbootable till you remove cmos battery to restore defaults .

But as Vengence915 say : AHCI IS SUPPORTED WITH MY COMPUTER AND WORKS NOW THANKS TO YOU Mr. AHMED!!!! THANK YOU SOO MUCH!!
So how can the modules be missing?

Regards
find
quote
#25
you can request it in the option rom section and they will try to insert the AHCI module into your bios .


"Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up." Smile
find
quote
#26

(09-07-2011, 02:25 PM)Kim32 Wrote:
(09-07-2011, 02:07 PM)AHMED HOSSAM Wrote: The bios hasn't got any raid or ahci module to make this option work .
It will make the notebook unbootable till you remove cmos battery to restore defaults .

But as Vengence915 say : AHCI IS SUPPORTED WITH MY COMPUTER AND WORKS NOW THANKS TO YOU Mr. AHMED!!!! THANK YOU SOO MUCH!!
So how can the modules be missing?


yes , he said this but he sent me PM after that reporting its not working and notebook didn`t boot after adjusting it .
and i searched the bios module and didn`t find any raid or ahci modules.

Regards


yes , he said this but he sent me PM after that reporting its not working and notebook didn`t boot after adjusting it .
and i searched the bios module and didn`t find any raid or ahci modules.



"Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up." Smile
find
quote
#27
There is no AHCI module. AHCI doesn't require ROM/firmware to work. I might know why windows unbootable after AHCI enabled. The BIOS might be missing AHCI INT13 support. I have no idea how to add missing interrupt code into BIOS, unless we have the BIOS source code.

If you use my modified BIOS image & you like it, please consider making a donation. Thank you very much. Smile
Donate Here
find
quote
#28
(09-08-2011, 06:39 AM)kizwan Wrote: There is no AHCI module. AHCI doesn't require ROM/firmware to work. I might know why windows unbootable after AHCI enabled. The BIOS might be missing AHCI INT13 support. I have no idea how to add missing instruction code into BIOS, unless we have the BIOS source code.

Thanks

But i trid remove my hdd/sdd from my laptop, put it in AHCI NATIVE mode but post hangs even if there is no hdd there :S But if i Use AHCI Legacy mode the post work fine, but windows/linux hangs when is start to boot.. any idea?
So it will be hopless to get AHCi to work?
find
quote
#29
Hi Kim,

Please set "SATA0 Mode" to "AHCI" & then take a picture of the BIOS screen & post it here. Thank you.

If you use my modified BIOS image & you like it, please consider making a donation. Thank you very much. Smile
Donate Here
find
quote
#30
(09-09-2011, 09:27 AM)kizwan Wrote: Hi Kim,

Please set "SATA0 Mode" to "AHCI" & then take a picture of the BIOS screen & post it here. Thank you.

Here is the picture

   
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in