Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
[Request] Acer Aspire A317-51-5771 BIOS...
Last Post: Dudu2002
Today 01:57 PM
» Replies: 3
» Views: 113
[REQUEST] Dell Optiplex 3010 BIOS Unlock
Last Post: BumbleBeeChicken
Today 01:05 PM
» Replies: 10
» Views: 114
( REQUEST ) GX531GM BIOS
Last Post: czechlack
Today 10:51 AM
» Replies: 0
» Views: 71
[REQUEST] Ability to unlock BIOS of Leno...
Last Post: Dudu2002
Today 10:31 AM
» Replies: 1
» Views: 100
[REQUEST] Lenovo Flex 2-14 (A0CNxxWW) Wh...
Last Post: Dudu2002
Today 10:28 AM
» Replies: 266
» Views: 44681
Change BIOS Splash Screen on Aptio 3.x a...
Last Post: 1740
Today 09:29 AM
» Replies: 1
» Views: 980
[SOLVED] Upgrading BIOS on Acer Travelma...
Last Post: backrubs
Today 05:51 AM
» Replies: 21
» Views: 15349
[REQUEST] Lenovo G50-80 (B0CNxxWW) White...
Last Post: BitZone9
Today 05:01 AM
» Replies: 75
» Views: 16901
[REQUEST] Lenovo IdeaPad L340 (BGCNxxWW)...
Last Post: Dudu2002
Today 03:10 AM
» Replies: 20
» Views: 2923
[REQUEST] Lenovo Thinkpad W701ds BIOS Un...
Last Post: Maxinator500
Yesterday 11:42 PM
» Replies: 10
» Views: 424
[REQUEST] Asus G731GW BIOS Unlock
Last Post: genius239
Yesterday 11:03 PM
» Replies: 22
» Views: 4011
[REQUEST] Lenovo G580 (5ECNxxWW) Whiteli...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 05:00 PM
» Replies: 1981
» Views: 367373
HP MCP61PM-HM (Nettle2) 5.27 With Unlock...
Last Post: Miciumau
Yesterday 03:51 PM
» Replies: 848
» Views: 648782
New Members Say Hi Here
Last Post: Sml6397
Yesterday 01:55 PM
» Replies: 139
» Views: 184220
Acer aspire 7740G Bios Recovery Problems...
Last Post: Sml6397
Yesterday 01:53 PM
» Replies: 1
» Views: 112
[REQUEST] HP Erica6 AMI bios 8906 vF.03
Last Post: Sml6397
Yesterday 01:14 PM
» Replies: 10
» Views: 694
[REQUEST] Acer Swift 3 SF315-41 BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 07:05 AM
» Replies: 7
» Views: 3350
[REQUEST] Lenovo IdeaPad U330, U430 & U5...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 01:59 AM
» Replies: 445
» Views: 69602
Lenovo ThinkBook 142 Yoga Advanced Bios ...
Last Post: leleka_turbo
Yesterday 01:53 AM
» Replies: 7
» Views: 885
[REQUEST] HP ProDesk 600 G1 Tower BIOS U...
Last Post: kocceto
Yesterday 12:16 AM
» Replies: 1
» Views: 1387

Soyo SY-P4i875P Platinum Edition
#1
Motherboard: Soyo SY-P4i875P Platinum Edition

Bios File/Type: P4CW4ba5.bin (Award v6.00PG)

Motherboard Bios Link: http://web.archive.org/web/2004122023023...cw4ba4.exe

Silicon Image SATA controller bios: http://www.siliconimage.com/docs/SiI3112_4402all.zip

I would like to replace the old SATA controller firmware included in the motherboard bios with the new SATA controller firmware.

Note: I have tried using CBROM to release the old SATA controller .bin and include the new one, but my motherboard will act as if there was no SATA firmware when CBROM shows it is present.
I have also tried AWARD editor v1.00 and the Motherboard bios image gets "corrupted", award editor claims.
I used Modbin6, but doesn't seem to let me do anything useful.

Any advice?

Thanks!


Attached Files Thumbnail(s)
               

.bin   p4cw4ba4.bin (Size: 512 KB / Downloads: 0)
find
quote
#2
Here you go , try at your own risk!

http://dl.dropbox.com/u/747181/Soyo%20SY...34s282.zip

Good luck! Big Grin

Admin
find
quote
#3
(10-05-2010, 07:03 AM)1234s282 Wrote: Here you go , try at your own risk!

http://dl.dropbox.com/u/747181/Soyo%20SY...34s282.zip

Good luck! Big Grin

Admin

Thank you for your time. I will try flashing the Bios again when I get home. If you don't mind me asking... How did you do it? What tools did you use?

I had, in the past, successfully released the old SATA firmware from the bios file and inserted the new one, but when I flashed it, the motherboard would not even spawn the SATA firmware.
find
quote
#4
i still used cbrom but instead of releasing then inserting , i "replaced" the module over the existing one

Best of luck!

Admin
find
quote
#5
(10-06-2010, 06:52 AM)1234s282 Wrote: i still used cbrom but instead of releasing then inserting , i "replaced" the module over the existing one

Best of luck!

Admin

I finally got it to work. I used version 4.2.84.Apparently ver4.4.02 is not te right version. I still used Cbrom, released and inserted. My Raid now works with my 2 x 500gb WD drives =) Thanks!!

find
quote
#6
Im sure everyone would appreciate you posting the mod so others can use it Smile

Thanks
Admin
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)