Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
How to remove UEFI image from GTX 1650 B...
Last Post: Budgeteer
Today 03:06 PM
» Replies: 0
» Views: 19
IGEL M340C Thin Client bios unlock
Last Post: agent2003
Today 03:04 PM
» Replies: 1
» Views: 140
[REQUEST] T470 Whitelist removal
Last Post: topaz111297
Today 02:50 PM
» Replies: 0
» Views: 28
[Request] Adding 7th Gen CPU support to ...
Last Post: DeathBringer
Today 02:45 PM
» Replies: 9
» Views: 1161
HP H-IG41-uATX 45nm microcode update LGA...
Last Post: andreyccs89
Today 01:20 PM
» Replies: 59
» Views: 62619
[REQUEST] HP 15-da0011ur Laptop BIOS unl...
Last Post: pavelatl
Today 06:03 AM
» Replies: 0
» Views: 67
lenovo ideapad 310 15ikb bios advanced s...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 02:49 PM
» Replies: 1
» Views: 94
[REQUEST] Lenovo G70-70 BIOS Whitelist R...
Last Post: zaxar2303
Yesterday 08:15 AM
» Replies: 130
» Views: 70537
[REQUEST] HP 15-ay000 Notebook PC series...
Last Post: nero12
07-19-2024 11:38 PM
» Replies: 14
» Views: 5213
Optiplex 7060 SFF 9th Generation Intel C...
Last Post: DDWRTVITA1
07-19-2024 08:56 PM
» Replies: 53
» Views: 12285
[REQUEST] Acer Nitro 5 AN517-52 BIOS Unl...
Last Post: hyperone
07-19-2024 07:26 PM
» Replies: 20
» Views: 4613
[Request] Insyde embedded AMD BIOS disab...
Last Post: agent2003
07-19-2024 07:15 PM
» Replies: 0
» Views: 103
[REQUEST] Lenovo Yoga C940-14IIL BIOS Un...
Last Post: Dudu2002
07-19-2024 12:54 PM
» Replies: 5
» Views: 1442
[REQUEST] Lenovo Thinkpad X240 (GIETxxWW...
Last Post: santoshk22
07-19-2024 07:06 AM
» Replies: 39
» Views: 19418
[REQUEST[ Acer Nitro 5 AN515-46 BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
07-19-2024 05:43 AM
» Replies: 6
» Views: 1032
[Request] Medion Erazer Crawler E30e bio...
Last Post: loganH
07-19-2024 03:51 AM
» Replies: 0
» Views: 140
[Request] Samsung Q1 Ultra
Last Post: rikintosh
07-18-2024 10:26 PM
» Replies: 0
» Views: 132
Packard Bell TR85
Last Post: JonasR
07-18-2024 12:53 PM
» Replies: 1
» Views: 192
Dell Inspiron 6000 SLIC 2.1 Request
Last Post: adonf130
07-17-2024 02:03 PM
» Replies: 4
» Views: 3269
[REQUEST] Lenovo Thinkpad X230(i) (G2ETx...
Last Post: iStarter
07-17-2024 10:07 AM
» Replies: 1088
» Views: 406858

[REQUEST] Lenovo ThinkCentre M715q 2nd Gen BIOS Unlock
#1
Hello. Is it possible to modify the bios on the Lenovo ThinkCentre M715q 2nd Gen nettop to 2Gb?
The maximum amount of allocated video memory is 512 MB, if you set it automatically, it is allocated 1 gb.
I tried changing the parameters in AMIBCP-5-02 in the UMA Frame Buffer Size section from auto to 2G, but there was no result.
Then one person on one of the forums suggested that from Boot_Shell_AmiSetupWriter line enter the command UEFI amisetupwriter 0x50 0x40 or amisetupwriter 0x50 0x00, then amisetupwriter 0x176 0x40. but the same result was no. Most likely, this limit is written in the code, and it must be sought by digging through half of the firmware
Below I attach the BIOS dump, merged by programmer

https://www.mediafire.com/file/e8yhsda64...8.BIN/file
find
quote
#2
@max911
First try this method to set 2g on UMA Frame Buffer Size ,then respond to the result.( It's change variables under Grub shell like you used AmiSetupWriter.)

find
quote
#3
No change(
find
quote
#4
@max911
1. It shouldn't be ,are you sure the command line you typed is correct ? if so ,in addition to original one command then also type this command : setup_var AmdSetup 0xDD 0x1 then test again.

2. If plan 1 is still get a failure ,now try plan 2. This is a mod of unlock advanced menus based on you provided dump. There are two "UMA Frame Buffer Size" options on setup module. One is Lenovo custom under Devices >> Video Setup ,another one is a hidden AMI setting under Chipset >> GFX Configuration. This mod can let you see another "UMA Frame Buffer Size" option in bios ,then you could directly tune it in bios without through variable change under uefi.

I have to sleep ,it's too late now(A.M 1:22) ,go luck!


*.setup module = what you can see the menus structures on AMIBCP. On plan1 i try to let you to change "UMA Frame Buffer Size" size under AMD CBS ,this is a external module ,insert it to bios screen is difficult and i can't guarantee if i can perform it. So i let you use Grub.

find
quote
#5
Plan one didn't work
Plan two worked!) Thank you so much! You are a true pro!
I installed 3 gb of video memory and everything works correctly.
I wanted to overclock the RAM a bit more, set the frequency to 1600 mhz, but no change. Maybe some other settings should be changed? The performance of Vega 11 depends very much on the memory frequency. I currently have 2 2666 mhz memory cards and I wanted to overclock them to 3200 mhz so I don't have to buy new ones.
https://www.mediafire.com/file/cktc7rjfq...t.pdf/file
find
quote
#6
1. I'm glad to hear that the result is great.

2. In fact ,the plan 1 is the same operation with what you did in plan 2 , setup_var AmdSetup 0xDD 0x1= set UMA Mode to UMA_SPECIFIED ,then setup_var AmdSetup 0xE0 0x400 = set UMA Frame buffer Size to 2g ,maybe also need to set Integrated Graphics Controller to Forces instead of Auto.

3. What's south bridge of this machine?? If it support overclocking ,you can attempt overclocking via Ryzen Master utility.

find
quote
#7
https://www.mediafire.com/view/otdtvil6f...9.jpg/file
find
quote
#8
@max911

I mentioned the chipset that support overclocking is mean such as :x470,b450,x570..etc ,but i'm can't sure your south bridge. You could try Ryzen Master yourself.

find
quote
#9
so i want to increase my ram mhz to its rated speed and get advanced option in bios can someone modify it for me pls thanks alot.its lenovo thinkcenter m715q 2nd gen
find
quote
#10
Recently I noticed that the CPU frequency is not stable and constantly changing, and under load it decreases. Tried to change different settings in BIOS, but all to no avail. I also changed the power supply.
When I connected a wattmeter, the consumption at maximum load in the system is about 40 watts, at reboot was a peak of 54 watts.
100% load on the processor can only be obtained by changing the power settings to disable downtime processor, then goes to 100% load. Any other applications do not allow to load the processor to 100%
My assumption is that something is limiting platform consumption at the hardware level. Can you help what might be the problem?
In attachment I will fix screenshots of settings in BIOS, which I changed, highlighted in red, what exactly changed

https://www.mediafire.com/file/cznb0pxf2...o.avi/file
https://www.mediafire.com/file/fg2ugwngo...o.pdf/file
https://www.mediafire.com/file/orp90hxq8...2.jpg/file
https://www.mediafire.com/file/u56o9p7zf...5.jpg/file
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 7 Guest(s)