NEWS AND UPDATES

  • We have updated our Wiki navigation and have started publishing new modification tutorials. Visit the wiki here
  • User BDMaster has been upgraded to a top contributor, Congratulations!

Forum RSS FeedFollow @ TwitterFollow @ Twitter

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acer Aspire M5100 R01-A3
07-17-2009, 12:11 AM (This post was last modified: 12-02-2009 10:30 AM by TheWiz.)
Post: #1
Acer Aspire M5100 R01-A3
Here is the Modified BIOS that has been requested by a user I have unlocked all PCI Express Settings, Voltages, DRAM Settings, and HT Settings that were available. In no way will I or biosmods.com be held responsible for any failures in computer hardware, and by downloading this bios you agree to take responsibility for whatever you choose to do with this bios.

It was a very clean BIOS, easy to modify, and I doubt you'll have any problems. I was even able to unlock virtualization and onboard igx graphics options.

Here's the link: http://dl.dropbox.com/u/1525839/Bios/M5100A3.BIN

To flash correctly rename modded bios to 721A1P13.BIN and flash with the awdflash.exe available on the acer support website.

Enjoy!
TheWiz

UPDATE: The new release version R01-A3 I have modded. I removed the PC health status unlocked options because I believe it is the reason why peoples flashes were failing. This looks good now. This includes the full unlock and overclocking options, and the link above has been updated to reflect the new version.

If you are interested in taking on a larger role as a team member with us at BIOS-Mods, we are open for new positions.

[Image: 1692347.png]
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply

Login or Register to remove this ad

07-28-2009, 09:09 AM
Post: #2
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
i have a black screen the flash is finnish correctly help me please
Quote this message in a reply
07-28-2009, 02:40 PM
Post: #3
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
i've test the usb methodwith awdflash my bin and autoexec.bat
no work Confused
tomorrow i test the floppy method because i'don't have diskette Wink
if you have a cd drive method??
thank
Quote this message in a reply
07-28-2009, 07:48 PM
Post: #4
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
Just want to add that there is a more up to date version available from Acer (R02-B1)

Heres my mod

http://files.getdropbox.com/u/747181/Ace...34s282.zip

Everything TheWiz managed to unlock its still unlocked (CPU Clock , Spread Spectrum , Memory Overclocking Settings , Voltages , PCI-E Config , IGX Config etc)

[Image: adminsig.jpg]

I will not be held responsible for anything that may go wrong with your BIOS, and by downloading a modded bios you are held responsible for what you choose to do with it. Big Grin


Looking for a whitelist disabled HP bios?
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply
07-28-2009, 08:53 PM
Post: #5
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
(07-28-2009 07:48 PM)1234s282 Wrote:  Just want to add that there is a more up to date version available from Acer (R02-B1)

Heres my mod

http://files.getdropbox.com/u/747181/Ace...34s282.zip

Everything TheWiz managed to unlock its still unlocked (CPU Clock , Spread Spectrum , Memory Overclocking Settings , Voltages , PCI-E Config , IGX Config etc)

Well, hopefully he at least got his machine recovered, and if he does flash back successfully from his failure I probably wouldnt flash again, but first we have to see if you even do recover.

If you are interested in taking on a larger role as a team member with us at BIOS-Mods, we are open for new positions.

[Image: 1692347.png]
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply
07-29-2009, 07:57 AM
Post: #6
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
i test the method with floppy drive not works the floppy is inactive not responding
the usb i'm not sure but not responding
i think the cd dvd drives is good
my motherboard bips!!! if i remove all ddr2
why??
what i'm doing now

re: sorry for my bad english i'm french
Quote this message in a reply
07-30-2009, 04:22 AM
Post: #7
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
Award Recovery:-

Step by Step:

1. Create a bootable floppy diskette

2. Copy the BIOS file and flash utility to the diskette

3. Create an text file with any standard text editor and add the following lines

@ECHO OFF

awdflash 12345678.BIN /py/sn/f/cc/r

Exchange the awdflash with the name of whatever flash utility you are using, and replace the 12345678.BIN with the name of the BIOS file you are using. The parameters are explained here:


py = program yes
sn = save no
f = flash
cc = clear cmos
r = reboot


Hope this helps you

Regards
Admin

The beeps when you take the memory out mean that the board isnt completely dead and theres a good chance it can be reocvered using the steps below

[Image: adminsig.jpg]

I will not be held responsible for anything that may go wrong with your BIOS, and by downloading a modded bios you are held responsible for what you choose to do with it. Big Grin


Looking for a whitelist disabled HP bios?
Visit this user's websiteFind all posts by this user
Quote this message in a reply
07-30-2009, 05:33 AM
Post: #8
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
i have test the floppy is DEAD NO RESPONDING NO LED NO ACTIVITY
the boot block function to cd??
i've activity in my cd drive
the beep if i remove memory yes is good Wink
hot swap is possible
with http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-p...-33JC.html
my chips is http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet...040BP.html

help me please
Quote this message in a reply
07-30-2009, 08:19 AM
Post: #9
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
so i have test if i remove the chips on the motherboard not beep if remove memory
if i replace the chips in the motherboard the beeps works
my bios is present not totally!!! but present Undecided
i've look activity on my pc in dvd drive but floppy not function i'm sure
i find method with cd for my bios recovery do you know one please??
Quote this message in a reply
07-30-2009, 02:49 PM
Post: #10
RE: Acer Aspire M5100 R01-A1
i've tested hotswap so is good i have backup setting of Cmos and deleted Cmos config but i'm find a app if force flash because
AWDFLASH
i've an error
wrong firmware
not update because version is a another version
and with UNIFLASH not possible to flash
Quote this message in a reply
Post Reply 




User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)
[-]
BIOS-Mods Member Chat
To join us in the community live chat, please register or login.