Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HP H-IG41-uATX 45nm microcode update LGA771/775 verified working
#21
Excuse me, I read very fast and like I skipped those lines of memory exactly. xD

but then with this board there is no balance between RAM and CPU .. ?? or choose one thing, or the other, but not both. True?

I have an E5800 justly. 3.20 Ghz / 800 Mhz and 6gb of ram. with the possibility of uploading to 8GB of ram if I get a compatible memory.

But at home trying to place a better processor would have to be one of a bus over 800, then there would be limited to a maximum of 4GB of ram ???

As I mention use translator, if I'm not understanding well, that's why I ask.

On the other hand that another processor believe that I can supplant mine without sacrificing the ram.
find
quote
#22
A xeon e5472 will work with this bios?
find
quote
#23
E0 stepping SLBBJ E5440 Xeon Windows 10 install is working for me on this bios. Had the E5440 already, or would have bought an E5450.
C0 stepping SLANJ X5260 Xeon would post but fail to load or install Windows 10 x64. <<EDIT>> My mistake, the C0 X5260 may have been tested before the bios was updated.

Try the newer E0 stepping Xeon cpus if you are having trouble.
Don't forget to use low density ram with 266 or 333 FSB processors, (running ok on the 2G + 2G maximum for 333 MHz chips).

Thanks for putting up this bios. Did a good cheap upgrade for a friend who brought over a pair of HP500B computers.
find
quote
#24
What revision of Xeon E5450 works?  SLBBM? https://de.aliexpress.com/item/For-Intel...autifyAB=0
find
quote
#25
(10-02-2018, 06:03 AM)Sonic1SVK Wrote: What revision of Xeon E5450 works?  SLBBM? https://de.aliexpress.com/item/For-Intel...autifyAB=0

E0 stepping 5440 works ok with this bios, so an E0 5450 will be fine. C0 stepping E5440 might work, <<EDIT>> The C0 stepping E5440 works fine too. Just installed one in my friend's 2nd machine.
find
quote
#26
Wink 
(10-17-2018, 09:27 AM)Tiltslam Wrote:
(10-02-2018, 06:03 AM)Sonic1SVK Wrote: What revision of Xeon E5450 works?  SLBBM? https://de.aliexpress.com/item/For-Intel...autifyAB=0

E0 stepping 5440 works ok with this bios, so an E0 5450 will be fine. C0 stepping E5440 might work, <<EDIT>> The C0 stepping  E5440 works fine too. Just installed one in my friend's 2nd machine.

Hi. I have moded latest BIOS 5.13 for HP CompaQ MB 500 with Slic and added support for 45 nm Xenon. 
Procedure:
1. Download attached .zip and extract
2. Lauch AFUWin for 32 bit or 64 bit Windows
3. Press Open and load modded BIOS
4. Press flash
5. After flash turn off PC and change CPU

Works great  Cool

For me modded BIOS from first post dont works. Download and renamed BIOS to  AMIBOOT.ROM and attached to front USB dont works . I will try load from rear USB. When i try flash BIOS from Windows with AFUWin dont works - some missmatch. 


Attached Files
.zip   HP Compaq 500 MB 5.13 Eton SLIC with 45 nm Xenon.zip (Size: 1.87 MB / Downloads: 119)
find
quote
#27
(10-23-2018, 08:50 AM)Sonic1SVK Wrote:
(10-17-2018, 09:27 AM)Tiltslam Wrote:
(10-02-2018, 06:03 AM)Sonic1SVK Wrote: What revision of Xeon E5450 works?  SLBBM? https://de.aliexpress.com/item/For-Intel...autifyAB=0

E0 stepping 5440 works ok with this bios, so an E0 5450 will be fine. C0 stepping E5440 might work, <<EDIT>> The C0 stepping  E5440 works fine too. Just installed one in my friend's 2nd machine.

Hi. I have moded latest BIOS 5.13 for HP CompaQ MB 500 with Slic and added support for 45 nm Xenon. 
Procedure:
1. Download attached .zip and extract
2. Lauch AFUWin for 32 bit or 64 bit Windows
3. Press Open and load modded BIOS
4. Press flash
5. After flash turn off PC and change CPU

Works great  Cool

For me modded BIOS from first post dont works. Download and renamed BIOS to  AMIBOOT.ROM and attached to front USB dont works . I will try load from rear USB. When i try flash BIOS from Windows with AFUWin dont works - some missmatch. 
HP H-IG41-uATX rev 1.0 bios 5.13

updated the BIOS with your firmware but the Xeon X5450 processor did not work.
find
quote
#28
Ho gyus. I need help. My PC flashed with stock 6.10 BIOS . After flash all FANs is set to 100 %. I cant enter BIOS , my BIOS is write protect. I think i have flashed Bootblock http://pcproblemswithsolutions.blogspot....-chip.html but mainboard dont have any jumper. Latest BIOS set BIOS to write protect. Any help or good idea? Try flash AFUDOS but nothing helps.
Pleas dont update to 6.10 you cant downgrade
find
quote
#29
hello friends ... I have four pieces of hp 500b mt and I've tried every method of stock 6.05 and 6.10 bios trying to plug in xeon 5450 ..

6.10 real bios u 771 microcode I'm trying to install it does not accept it .. please help please
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
two hours later......

solved the problem !!


note: I couldn't install a bios on the computers with 6.10 or over the windows.
also lower level does not allow the installation of the original bios 6.10 bios installed hp 500b mt on your device
I guess it will stay that way..


6.10 bios installed I could not intervene ... but 6.05 installed on the windows without any problems I have installed the bios of the windows .. original 6.05 i exe from the mmtools for  771 microcode I have added and installed with the hp bios installer


direct windows installer  2010  771 micro code ok..   hp 500B MT xeon e5450 its works !!! 

adding micro code list..  cpu0001067a_plat00000044_ver00000a0b_date20100928.bin
                                                cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.bin
                                                cpu00010676_plat00000040_ver0000060f_date20100929.bin

file this attachment  direct  install windows platform.. recommend windows 7!!! (click the !!flash.bat   30sec wait finish)


Attached Files
.rar   6.05_771.rar (Size: 612.13 KB / Downloads: 148)
find
quote
#30
Just wondering if this bios would help me. I have the same MB with 6.10 bios with E8500 cpu and 1333MHz ram that only runs at 1066MHz. Reset and reflashed ver.6.10 with no change.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in