Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
[REQUEST] ASUS FX506HM full unlock
Last Post: mikeyt
Today 02:17 AM
» Replies: 4
» Views: 218
Asus Strix G512LV Bios Unlock
Last Post: genius239
Today 02:09 AM
» Replies: 37
» Views: 3858
DELL Inspiron 3502 BIOS System Password
Last Post: Maverick
Yesterday 10:24 PM
» Replies: 0
» Views: 30
[REQUEST] Acer Aspire E1-572(G) Bios Unl...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 05:07 PM
» Replies: 419
» Views: 85418
[REQUEST] Acer Aspire 8930(G) BIOS Unloc...
Last Post: 887zocker
Yesterday 05:05 PM
» Replies: 53
» Views: 24339
[REQUEST] Asus ROG G771JW BIOS Unlock
Last Post: ElChapoRO
Yesterday 04:39 PM
» Replies: 37
» Views: 9758
[REQUEST] Lenovo Y50-70 (9ECNxxWW) BIOS ...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 01:34 PM
» Replies: 2299
» Views: 528955
[REQUEST] Lenovo Thinkpad X230(i) (G2ETx...
Last Post: TheMalayanTiger
Yesterday 11:47 AM
» Replies: 1302
» Views: 289864
[GUIDE]How to unlock AMI Aptio 4 BIOS wi...
Last Post: Maxinator500
Yesterday 10:52 AM
» Replies: 0
» Views: 59
[REQUEST] Lenovo Flex 2-14 (A0CNxxWW) Wh...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 10:29 AM
» Replies: 271
» Views: 48994
[REQUEST] Lenovo Thinkpad X240 (GIETxxWW...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 10:27 AM
» Replies: 358
» Views: 84107
[REQUEST] Lenovo Yoga 2 Pro (76CNxxWW) W...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 10:24 AM
» Replies: 1022
» Views: 263417
[REQ] Asus UX480FD Bios 313
Last Post: stezza88
Yesterday 09:37 AM
» Replies: 22
» Views: 2759
[REQUESTS] Lenovo U330p Advanced menu BI...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 04:14 AM
» Replies: 3
» Views: 154
[REQUEST] HP DV5 2074DX BIOS UNLOCK
Last Post: Crayvolt
Yesterday 01:49 AM
» Replies: 3
» Views: 121
[REQUEST] Lenovo IdeaPad P400, P500, Z40...
Last Post: Pajinuk
12-07-2021 05:48 PM
» Replies: 699
» Views: 114781
[REQUEST] Acer Aspire E1-571(G) BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
12-07-2021 05:32 PM
» Replies: 131
» Views: 38655
[REQUEST] Lenovo G700 (7ACNxxWW) Whiteli...
Last Post: Dudu2002
12-07-2021 05:26 PM
» Replies: 173
» Views: 39102
possible to upgrade i3 to i7 on ASUS A52...
Last Post: DeathBringer
12-07-2021 12:41 PM
» Replies: 1
» Views: 93
[REQUEST] Thinkpad A485 BIOS unlock requ...
Last Post: Dudu2002
12-07-2021 09:35 AM
» Replies: 3
» Views: 604

[solved] p5kc bios need ahci
#21
Now i've tested with another SATA drive (spare 2.5" laptop drive) and AHCI works just fine.Detects the drive and it could even boot windows on off it...

So it must be something wrong with my first drive, BIOS seems to be working fine.
find
quote
#22
Thank you very much, Camilo!!!
find
quote
#23
Thank you so much
Finally my P5KC works with AHCI and i can now go ahead to install my Hackintosh
find
quote
#24
(09-07-2011, 04:12 PM)camiloml Wrote: There are many versions of p5kc, epu, se, .... Each one needs its own bios. Ensure this is for your board cause it's reported working.

Also trying resseting cmos and rebooting before activating ahci.

http://www.mediafire.com/file/mydxmc3gw4...miloml.exe

this is the file, it has 35 downloads now, and only you find it not working. :-?¿



This one is the mentioned v2 in earlier posts, compare with the one you have downloaded.

Would this work with a p5K Premium board? I'm buying an SSD and looking for AHCI support too. Very new to this bios stuff though so a little rusty but looking to get my SSD up and running with the support for it to run as best it can.

Any help is much appreciated
Regards
Jim
find
quote
#25
This looks very promising! Big Grin
I'm interested in buying a SSD and would of course prefer if AHCI worked,
hopefully I'm going to try this out within 2 weeks and return with some feedback!

Thanks Camilo! Tongue
find
quote
#26
Hi again!

I've just flashed with the file version (1203 (H:03 B:20).
But still cannot find the ACHI option under the main menu.

If I go under the "SATA Configuration" menu,
I can only choose between "Disabled/Compatible/Enhanced" and
in the options menu below there's only "IDE".. =(

Please help! =)

Regards Ting-Hey
find
quote
#27
(10-22-2011, 06:56 PM)Dr4co Wrote: Hi again!

I've just flashed with the file version (1203 (H:03 B:20).
But still cannot find the ACHI option under the main menu.

If I go under the "SATA Configuration" menu,
I can only choose between "Disabled/Compatible/Enhanced" and
in the options menu below there's only "IDE".. =(

Please help! =)

Regards Ting-Hey

Try to clear cmos Wink
find
quote
#28
Wich tool can i use to flash this rom? I'm sure Afudos would work but, can i use Afuwin or the flash utility provided by the Bios?

Thank you.

find
quote
#29
Ok, i finally used Afudos but had to rool back since with this new rom, the attansic net card wasn't detected by any OS, as it reported a strange mac address. What a pity.
find
quote
#30
You have had lot of luck not to brick ypur mobo, there are lots of p5k boards, se, deluxe,....etc and each one needs it's own bios. Crossflashing them can result in some hardware nonfunction and also in a brick.

BIOS REPOSITORY.Please consider donating (me or forum) if you like my work.
Please remember to come back and leave feedback. I hate leech and disappear thing.

Nice day.
Camilo.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)