Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
[REQUEST] Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 (GLCNx...
Last Post: Dudu2002
Today 02:24 PM
» Replies: 4
» Views: 0
[REQUEST] Lenovo Flex 2-14 (A0CNxxWW) Wh...
Last Post: Dudu2002
Today 02:22 PM
» Replies: 275
» Views: 61439
[REQUEST] Acer Aspire 3 A317-53 BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
Today 02:18 PM
» Replies: 4
» Views: 0
[REQUEST] Unlocked BIOS for Dell PowerEd...
Last Post: Capt Swirly
Today 01:15 PM
» Replies: 0
» Views: 0
locked Bios unable to flash
Last Post: SPARTAN_II
Today 10:20 AM
» Replies: 0
» Views: 0
[REQUEST] Acer Nitro 5 AN515-54 BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
Today 03:52 AM
» Replies: 107
» Views: 20875
[REQUEST] Lenovo ThinkPad T450(s) (JBETx...
Last Post: Dudu2002
Today 03:50 AM
» Replies: 166
» Views: 66871
[REQUEST] Acer TMB311R-31 Travelmate Spi...
Last Post: Dudu2002
Today 03:48 AM
» Replies: 1
» Views: 0
[REQUEST] ASUS FX504GM BIOS Unlock
Last Post: yiorgas
Yesterday 11:20 PM
» Replies: 11
» Views: 2692
[REQUEST] Medion Akoya E1318T BIOS Unloc...
Last Post: Maxinator500
Yesterday 10:50 PM
» Replies: 12
» Views: 4002
Making forms visible
Last Post: erfto1
Yesterday 05:00 PM
» Replies: 0
» Views: 0
[REQUEST] Lenovo Thinkpad T440p (GLETxxW...
Last Post: Dudu2002
Yesterday 04:44 PM
» Replies: 695
» Views: 154529
dell bios a09 unlockable?
Last Post: 3dguy
Yesterday 12:23 PM
» Replies: 0
» Views: 0
[Request] F.18 (HP Omen), based on AMI
Last Post: Bizzi
Yesterday 11:53 AM
» Replies: 0
» Views: 0
[Request] Redmibook 16 intel bios unlock
Last Post: Dudu2002
Yesterday 11:16 AM
» Replies: 1
» Views: 0
[REQUEST] Packard Bell EasyNote TE11BZ B...
Last Post: Maxinator500
Yesterday 12:37 AM
» Replies: 18
» Views: 3662
[REQUEST] Bios Unlock Asus ROG GL552VW
Last Post: feluchi
02-06-2023 01:06 PM
» Replies: 204
» Views: 59313
[Request] Adding 7th Gen CPU support to ...
Last Post: Mamouth_74
02-06-2023 12:18 PM
» Replies: 2
» Views: 0
Extract hp 32mb bios
Last Post: Maxinator500
02-06-2023 11:06 AM
» Replies: 1
» Views: 0
ADVANCED OPTIONS BIOS VRAM
Last Post: Benjiiiita
02-06-2023 10:35 AM
» Replies: 0
» Views: 0

Activating graphics on the CPU.Motherboard: NEW71 LA-5893P
#1
Hello everyone..

Does anyone know how to activate graphics?
I removed the graphics chip from my laptop which was faulty..
but my laptop has integrated graphics on the CPU..
I tried to reset the BIOS, but without success.. still no picture.

Packard Bell EASYNOTE_TM85-JO-588CH
MODEL NO: NEW90
Motherboard: NEW71 LA-5893P Rev:1.0
2010-01-25
It had a GPU: NVIDIA GeForce GT 320M
CPU: INTEL i3 370M
BIOS: v1.23

The problem was in the GPU chip. The computer worked normally without the GPU driver installed, when the driver is installed it has the symptoms of image freezing and losing the image.
Reinstalled the new OS, Windows 7 and Windows 10...
I tried installing its original driver and various versions of the driver, I even updated the BIOS and its several versions from newer to older, then changed RAM modules 2GB, 4GB, 8GB DDR 3 and DDR 3L. Last time I heated the GPU chip and the problem was not removed..
Finally, remove the GPU chip and VRAM.
I confirmed with the USB keyboard by pressing numlock and the light does not light up, I confirmed that when I removed the GPU chip.
The question is how do I get my BIOS to recognize the graphics from the CPU, my CPU has Intel HD graphics.?

Thanks to anyone who wants to help..
find
quote
#2
Hi man!
Download CPU-Z and look at "Motherboad" tab.
If you see PM55 chipset,it doesn't let use internal graphics,discrete only!
If you see HM55 chipset,this chipset support HD graphics and it must be activated as default.
Do you have Intel HD in Device Manager before Nvidia faulty?
find
quote
#3
(12-04-2022, 02:37 PM)arabeski Wrote: Hi man!
Download CPU-Z and look at "Motherboad" tab.
If you see PM55 chipset,it doesn't let use internal graphics,discrete only!
If you see HM55 chipset,this chipset support HD graphics and it must be activated as default.
Do you have Intel HD in Device Manager before Nvidia faulty?

Ok, I get it now..
Thank you man!
It's impossible for me to check that now, I can't get a picture-graphic..
I believe it doesn't support "HM55" because it would probably recognize the Intel HD Graphics at startup...

I'll leave it for parts.
Thanks again..
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)