Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
HP Pro 3300 & 3400 (H61): Upgrade to Ivy...
Last Post: miant
Today 12:31 PM
» Replies: 120
» Views: 80939
Winflash "flash bios is not an upgrade" ...
Last Post: apacha
Today 12:23 PM
» Replies: 0
» Views: 35
LENOVO ideapad 330-14AST
Last Post: pleasehelp
Today 10:50 AM
» Replies: 0
» Views: 48
[REQUEST] Lenovo L540 (J4ETxxWW) Whiteli...
Last Post: Dudu2002
Today 09:17 AM
» Replies: 49
» Views: 4875
[REQUEST] Lenovo ThinkPad T480s (N22ETxx...
Last Post: Dudu2002
Today 03:26 AM
» Replies: 20
» Views: 6355
CLEVO BIOS Mods
Last Post: daniel_wu
Yesterday 09:41 PM
» Replies: 250
» Views: 423724
[REQUEST] Lenovo IdeaPad L340 (BGCNxxWW)...
Last Post: fatehkeane@gmail.com
Yesterday 04:43 PM
» Replies: 54
» Views: 16083
[REQUEST] Alienware M16 R1 AMD Bios Unlo...
Last Post: Arc717
Yesterday 04:41 PM
» Replies: 0
» Views: 122
Acer Aspire 7739G laptop. i need a modif...
Last Post: DeathBringer
Yesterday 02:29 PM
» Replies: 7
» Views: 212
[REQUEST] - BIOS crisis assistance for L...
Last Post: sandpa
Yesterday 02:21 PM
» Replies: 0
» Views: 87
[REQUEST] Asus ROG Strix GL702ZC BIOS Un...
Last Post: thyTwilightGoth
Yesterday 01:44 PM
» Replies: 168
» Views: 70205
[HELP] Cannot get the Ethernet and Intel...
Last Post: gigabitgigabit
Yesterday 10:21 AM
» Replies: 0
» Views: 100
[REQUEST] HP Probook 6570b Whitelist Rem...
Last Post: megdan
Yesterday 03:34 AM
» Replies: 3
» Views: 4253
[Request] Fujitsu Lifebook S7210
Last Post: Barongi
Yesterday 03:17 AM
» Replies: 5
» Views: 2354
[REQUEST] Acer Nitro 5 AN515-47 BIOS unl...
Last Post: Dudu2002
05-16-2024 08:55 AM
» Replies: 1
» Views: 162
[REQUEST] Adding DDR3 support to Aptio I...
Last Post: Lixkote
05-16-2024 02:36 AM
» Replies: 1
» Views: 305
ACER e5-721 recovery bios
Last Post: bergekste
05-15-2024 06:49 AM
» Replies: 35
» Views: 22565
[REQUEST] BIOS Unlock for Gigabyte G5-KD...
Last Post: Dudu2002
05-14-2024 06:45 PM
» Replies: 6
» Views: 507
[REQUEST] Lenovo ThinkPad L450 (JDETxxWW...
Last Post: Dudu2002
05-14-2024 03:29 PM
» Replies: 94
» Views: 42047
[REQUEST] Acer Nitro 5 AN515-54 BIOS Unl...
Last Post: Dudu2002
05-14-2024 03:19 PM
» Replies: 84
» Views: 26273

Support for Barton CPU for GA-7VRXP rev 2.0
#1
I know this is an old board, but I happen to have this CPU and wanted to make it work. Is there any way to modify the BIOS for this board to support axda3000dkv4e ?

I know The Wiz is good with this stuff Smile
Thanks!
find
quote
#2
I don't think that's possible. 333MHz FSB is the chipset limitation - hence it's called KT333.

Even if this Barton starts on this mobo, it's gonna be limited to 333MHz FSB and it'll run at 1743MHz. Unfortunately, the CPU isn't multiplier free, otherwise you could have set it to run at 12.5x, achieving 2075MHz.

X3 445 @ X4 B45 Deneb | Prolimatech Megahalems @ CoolerMaster Excaliburs | ASUS M3A78-T | 4x2GB DDR2-800 PNY | 1 TB WD Black | ASUS HD4870 @ Accelero TwinTurbo Pro | Theater 550Pro | CoolerMaster HAF 922 | Zalman MFC-1 Plus | X-Fi XtremeMusic | Microlab TMN-1 | Chieftec APS-550S | Samsung 206BW
find
quote
#3
Running it at 333MHz is exactly what I need. So if I unlock it by turning it into a Mobile Athlon XP (mod on L5 and L6 bridges) I can then run it at a higher multiplier. Question remains, will the current BIOS support this CPU (regardless of multipliers)? There are Bartons spec'd to 333MHz, yet according to CPU support list, this motherboard doesn't support any Bartons.
Is there any way to modify the BIOS so it would?
find
quote
#4
Huh... The Bulgarian Gigabyte site claims the board supports 333MHz Bartons, but the others don't. Must be a typo. I'd suggest you try the CPU regardless the support list - if my observations are correct, the board:

1) Wouldn't start at all, or
2) Will start and show Unknown AMD Processor instead of Barton 3000+.

X3 445 @ X4 B45 Deneb | Prolimatech Megahalems @ CoolerMaster Excaliburs | ASUS M3A78-T | 4x2GB DDR2-800 PNY | 1 TB WD Black | ASUS HD4870 @ Accelero TwinTurbo Pro | Theater 550Pro | CoolerMaster HAF 922 | Zalman MFC-1 Plus | X-Fi XtremeMusic | Microlab TMN-1 | Chieftec APS-550S | Samsung 206BW
find
quote
#5
ok, I fired it up and it starts just fine. It reported unknown AMD 1600+ when CPU bus was at 133. I raised it to 166 and then it reports unknown AMD 2100+. It runs just fine through posts and gets to a logon screen of XP. Then it crashes. Wouldn't just updating the CPU microcode do the trick? I know the Wiz did that for me with another BIOS (although that was a more complicated case and the microcode update didn't suffice). If anything, this board has dual BIOS, so we can safely experiment.
find
quote
#6
Well, we might not know that until he cooks a ROM Big Grin Thing is, i'm not sure there's Socket A microcode available. But than again, I'm not the BIOS expert Tongue

X3 445 @ X4 B45 Deneb | Prolimatech Megahalems @ CoolerMaster Excaliburs | ASUS M3A78-T | 4x2GB DDR2-800 PNY | 1 TB WD Black | ASUS HD4870 @ Accelero TwinTurbo Pro | Theater 550Pro | CoolerMaster HAF 922 | Zalman MFC-1 Plus | X-Fi XtremeMusic | Microlab TMN-1 | Chieftec APS-550S | Samsung 206BW
find
quote
#7
Smile Thanks!
I thought you could pull it out of another BIOS, but I'm no expert on that, neither (obviously).
I PM'd the Wiz. Hopefully he'll have some answers. Smile
find
quote
#8
I have just the tool that should be able to patch this BIOS with all the K7 CPU support and fix some generic errors found in these older BIOSes. If you attach the right BIOS file I'll be happy to help you out Smile

TheWiz
www find
quote
#9
Excellent!! Thank you!
Here's the last BIOS v F12 for GA-7VRXP ver.2.0:
http://download.gigabyte.us/FileList/BIO...xp_f12.exe
BTW, just curious now that you mentioned the "generic errors found in these old BIOSes" The few errors I noticed are:

1) If you select CPU bus "by hardware" instead of setting it to the actual numeric value, then the Promise chip becomes disabled.
2) Even if you specify memory bus at 333, for PC-2700, at some scenarios is still defaults to 266.

Are these the type of errors you're talking about?

Plus there is no way to actually set individual timings for the memory. Is it possible to add more control over memory settings to this BIOS? Hope I'm not asking for too much.
find
quote
#10
If you're having problems opening this BIOS with MMTool, I found out it has to be opened with ver. 2.22.1. I tried and that works. Newer versions report an error when trying to load it.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)