Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow @ Twitter

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[solved] AHCI request for P5K/EPU
(06-28-2011, 04:40 PM)camiloml Wrote:
(03-18-2011, 01:21 AM)drvinnie Wrote: Are you still trying to mod this Antinomy or should i start saving for a new board? Smile

Try this one, please and tell me Wink

Nice day

Hey Camillo, I just updated my BIOS,

I'll do all tests over the next few days and I'll get back to you too.
Thanks again, I have been trying to update my BIOS for AHCI for a year now.
Finders crossed!
I registered in this forum just to confirm that camiloml's BIOS in post #15 worked perfectly to enable AHCI for my P5K/EPU. This came in perfect timing, as I bought an SSD this week (Crucial M500) and wanted to take advantage of it.

Before the update, my menu only let me select IDE. Now it shows IDE and AHCI. I'm going to just dump some information in here for anyone that might want to update their P5K/EPU with this..

I used the built-in EZ Flash 2 from the BIOS tools menu, and it let me flash to it, even though my version, and the modded version were both showing as 0604.

Once you select AHCI, there's a screen at the end of POST that initializes the AHCI mode, and Windows starts (but crashes during startup unless you install the AHCI drivers first). I switched back to IDE and used this from Microsoft (fix it for me), and it worked flawlessly after switching back to AHCI: Error message occurs after you change the SATA mode of the boot drive (Microsoft Fix it 50470)

Windows starts up and then installs the AHCI drivers, and reinstalls the drivers for the devices that are connected as SATA (hard drives, optical drives, etc). A reboot is required after this, and then you're good to go!
I've added Xeon E5450 support to P5K/EPU, if someone need (AHCI support is also included)

Attached Files
.zip (Size: 768.82 KB / Downloads: 25)
(12-29-2016, 01:34 PM)Krabik Wrote: I've added Xeon E5450 support to P5K/EPU, if someone need (AHCI support is also included)

hello @Krabik, i tried ur bios to make my P5k/EPU recognise my E5440 and i need the AHCI too..but i cant flash it says internal error. Please can u modify this rom once again for me ?

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Expand chat
Expand chat
Expand chat

To join us in the community live chat, please register or log-in