Forum RSS Feed Follow @ Twitter Follow On Facebook

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





[-]
Latest Threads
Intel DG35EC & Xeon L5410
Last Post: yuri622302
Today 01:39 AM
» Replies: 15
» Views: 0
HP ProOne 400 G4 23.8-inch ADD SUPPORTED...
Last Post: bugattiveyron2009
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 2
» Views: 0
[REQUEST] Acer Aspire 8930(G) BIOS Unloc...
Last Post: mak11
Yesterday 05:56 PM
» Replies: 58
» Views: 28945
[Request] HP TX2-1000 Series - Unlock hi...
Last Post: e_favero
Yesterday 09:56 AM
» Replies: 8
» Views: 0
Acer ECS G41T-AD Ver. 1.0 Xeon
Last Post: DeathBringer
02-18-2024 02:22 PM
» Replies: 1
» Views: 0
[Request] EVOO Gaming 15 (EG-LP5-BK) BIO...
Last Post: ashton4life12
02-18-2024 11:15 AM
» Replies: 51
» Views: 7049
Dell Alienware Aurora R4 & Ivy Bridge-E
Last Post: aspirevvv
02-18-2024 12:56 AM
» Replies: 41
» Views: 12382
[REQUEST] Lenovo B590 (H1ETxxWW) Whiteli...
Last Post: sasaittvan
02-17-2024 03:57 PM
» Replies: 921
» Views: 272382
Asus P5G41C-M LX Unlock CPU Voltage Cont...
Last Post: Maxinator500
02-16-2024 10:48 PM
» Replies: 13
» Views: 0
[Request] Unlocking Hidden Section's On ...
Last Post: manfred788
02-15-2024 06:40 PM
» Replies: 6
» Views: 1488
GA-Z68AP-D3 mod to UEFI BIOS
Last Post: jao6622
02-15-2024 02:12 PM
» Replies: 0
» Views: 0
Lenovo X250 WAN whitelist remove
Last Post: Dudu2002
02-15-2024 06:39 AM
» Replies: 11
» Views: 146
[REQUEST] Lenovo IdeaPad U310 & U410 (65...
Last Post: Dudu2002
02-14-2024 01:54 PM
» Replies: 1766
» Views: 351120
[REQUEST] Lenovo ThinkPad T560 WWAN Whit...
Last Post: starslab
02-13-2024 10:35 AM
» Replies: 8
» Views: 0
[REQ]Microcode for RF511
Last Post: qwerty01
02-13-2024 02:36 AM
» Replies: 8
» Views: 0
BIOS MOD for ASUS ROG Strix Z690-E to su...
Last Post: easygoer
02-12-2024 08:13 PM
» Replies: 0
» Views: 0
[REQUEST] Bios Unlock Asus ROG GL552VW
Last Post: retryer
02-12-2024 05:06 PM
» Replies: 122
» Views: 59313
What's the easiest way to read/write to ...
Last Post: Hentrox
02-11-2024 08:33 PM
» Replies: 0
» Views: 0
[REQUEST] Lenovo IdeaPad Z480 & Z580 (5F...
Last Post: Racer540
02-11-2024 02:47 PM
» Replies: 565
» Views: 137922
XPS 13 9343
Last Post: ibrahim02
02-11-2024 09:34 AM
» Replies: 0
» Views: 0

[REQUEST] Sony VAIO VPCS13 Series (R2100Q3) BIOS Unlock
#1
Hello,

I have a Sony VPCS13C5E and I want to boot from efi but Sony has disabled it. Can you try to enable efi boot and some hidden setup menu lke advanced or debug?
Here is bios download: ftp://ftp.vaio-link.com/pub/VAIO/UPDATES...229946.EXE
It's 2100Q3 version.
It seems it's for all VPCS13 model so I won't be alone to use it.
Ask me if you need some screenshot.

Thanks in advance.
find
quote
#2
Hello,

I've done it myself!
I have added references in advanced form for:
-IDE configuration: for AHCI and other stuff
-USB configuration for USB legacy boot
-CHIPSET configuration for Vt-d

I have also added modules for EFI boot and unlocked settings in boot form, but there is no EFI boot manager, it will boot in EFI mode if it find EFI partition or an EFI boot disk.

http://dl.dropbox.com/u/68430966/bios/R2...I_BOOT.zip

Unzip and launch InsydeFlash.exe.

ps: maybe mods can move this post in unlocked insyde bios section
find
quote
#3
Hey,

Is there a way to enable the hidden EFI feature AND integrate an EFI boot manager into this BIOS?
Here's the new link to the BIOS, since the old site 404'd: InsydeR2100Q3
find
quote
#4
Hi,
could anyone be so kind as to activate all hidden functions of my BIOS? This is also the same BIOS, that all VAIO VPCS-Series model use, so I won't be the only one who benefits from it Smile
You can get the latest BIOS here.

Also, it would be awesome if theres any way to activate the EFI and to provide an EFI boot manager.
find
quote
#5
Hi friend,
use this tool run It as Admin and upload the result fle :

http://rghost.net/58219938

Use this tool too and do the same :

http://rghost.net/53128665

let me know
Regards

[size=undefined]Your Brain [/size]. . . . It's the best tool U can use ! Wink
[size=undefined]Don't FLASH the Bios Mod if You get a Size Alert, You risk a Brick !!! [/size]
Donate to me for my work, click here BDM
find
quote
#6
Here you go!

EDIT:
I just found out the BACKUP_Tools.exe does not work properly, even though I run it as admin. It throws these error messages (content of info.txt):
Quote:C:\Users\fmr\Desktop
architecture =

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 8.1.51.1476
Copyright © 2007 - 2013, Intel Corporation. All rights reserved.

Error 201: [FPTw.exe] cannot be run on the current platform.
Please contact your vendor.

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 9.0.21.1452
Copyright © 2007 - 2013, Intel Corporation. All rights reserved.

Error 201: [FPTw.exe] cannot be run on the current platform.
Please contact your vendor.

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 9.5.14.1724
Copyright © 2007 - 2013, Intel Corporation. All rights reserved.

Error 201: [FPTw.exe] cannot be run on the current platform.
Please contact your vendor.

Intel ® Flash Programming Tool. Version: 1.1.0.1089
Copyright © 2007 - 2013, Intel Corporation. All rights reserved.

Error 201: [FPTw.exe] cannot be run on the current platform.
Please contact your vendor.

Also, the info file does not state an architecture at all, the screenshots say its 32bit, but my laptop really is 64bit.
[Image: result1.png]

[Image: result2.png]

[Image: result3.png]

[Image: result4.png]

Can anyone help me out? Huh
Is this a software bug or a mistake of mine? Am I doing something wrong?
find
quote
#7
Is it too early for a bump? I've dissambled the BACKUP_Tools.exe and edited the START.BAT script so it would automatically assume it's running on a 64bit system, but I still get these platform errors.
find
quote
#8
I don think as in first Pic You can see x32 as this Batch tool look for plaftorm x32 or x64 and save all !
This error 201 is almost times generated by two factors :

1. AMD CPU so FPT is an Intel tool and doesn't work on AMD
2. Eprom Chip Definition unknown (your Eeprom Chip is not prsent into fparts.txt)

So let me know
Regards

[size=undefined]Your Brain [/size]. . . . It's the best tool U can use ! Wink
[size=undefined]Don't FLASH the Bios Mod if You get a Size Alert, You risk a Brick !!! [/size]
Donate to me for my work, click here BDM
find
quote
#9
Ok try this one by Camiloml :

http://rghost.net/92psTYjZg

Let me know
Regards

[size=undefined]Your Brain [/size]. . . . It's the best tool U can use ! Wink
[size=undefined]Don't FLASH the Bios Mod if You get a Size Alert, You risk a Brick !!! [/size]
Donate to me for my work, click here BDM
find
quote
#10
(05-07-2015, 04:14 AM)BDMaster Wrote: Ok try this one by Camiloml :

http://rghost.net/92psTYjZg

Let me know
Regards

It worked fine but only activated HDC and ASPM features and has a littel graphics bug:
[Image: u831b4b4f43.jpg]

I know, theres more to unlock. I've already tried the one from HERE but unfortunetely this BIOS messes up the boot device priorities.
find
quote


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)